Mijn slimme huis

Hout is (voorlopig) een onmisbaar materiaal in de bouw, alleen is er "kwetsbaarheid" in zijn "arikhtektura", in de computertaal. Hout is, zoals bekend, bang voor twee dingen - rottende en schorskevers (branden niet meegerekend, maar dit is al overmacht). Het is bijna zinloos om te proberen de jeugd van de oude, gehavende planken te verlengen, dus het eerste gaat over nieuwe borden, balken, boomstammen.

Het eerste dat we doen met nieuw aangekochte bouwmaterialen van hout is om het goed te drogen. Zelfs op zulke goede constructiebases als Petrovich (in tegenstelling tot alle Stroyudachi), waar hout onder het dak wordt bewaard, zal het nog steeds "natuurlijk vocht" zijn. Daarom, als u van plan bent om planken / planken op plaatsen van verantwoordelijkheid te gebruiken (vochtig of open voor de zon), neem dan niet de tijd om ze te drogen. Ik kan niet precies zeggen hoeveel het nodig heeft, maar ik (op een natuurlijke manier) erin geslaagd om de 15x15 vloer voor een maand (zomer) volledig uitgedroogd te herstellen.

Hoe hout te drogen

Een boom drogen is eenvoudig. Maar als je het overdrijft, - dat het bord, dat het hout zal bederven - "zal gaan schroeven". Om het hout tijdens het drogen niet te bederven, moet je twee eenvoudige regels volgen:

  1. bescherm het hout tegen regen
  2. en van de zon.

Het was van de laatste factor die mijn planken en tralies leden. Bescherming in beide gevallen is hetzelfde - om te sluiten met iets, op zijn minst dakleer. Maar sluit niet alleen van bovenaf, maar ook van de zijkanten, zodat de zonnestralen niet doordringen. Daarna, met langzaam drogen (en niet bakken, zoals in de hel in een koekenpan), zal het hout niet vervormen.

Houtbescherming juist

Het gezaagde hout wordt dus goed gedroogd, wat betekent dat ze klaar zijn voor de volgende fase van voorbereiding voor gebruik - bescherming tegen rot (vocht) en schorskevers. Laten we hout eeuwig samen maken. Dit is echt!

Het is bekend dat de Sovjet-industrie de juiste middelen heeft ontwikkeld voor de bescherming van houtproducten. Toen was ik niet bekend met hen, maar ik ontdekte ze later toen ik volwassen werd. Al bij de eerste reparatie van de fundering (en dus de vervanging van vloeren), heb ik erover nagedacht hoe de levensduur van de planken verlengd kan worden. Immers, als je naar de foto kijkt (of liever het woord neemt), zul je ontdekken dat boomstammen, die 40 jaar als dwarsbalken (vertragingen) voor de vloer dienden en nergens mee werden behandeld, niet zo zeer verrot zijn door vocht, maar door schorskevers.

Nadenken over dit probleem, kocht ik een soort van samenstelling (5 liter jerrycan). Ik wist de naam niet meer. Tijdens de verwerking liet het antisepticum geen sporen achter op het hout (kleurde niet in een kleur), nauwkeuriger gezegd, het spoor bleef, maar transparant - nauwelijks merkbaar). In feite is dit een tekortkoming: er wordt immers speciaal een kleurstof aan de behanglijm "Methylan" toegevoegd om de ongeverfde gebieden te extraheren. Over het algemeen verbruikt het antisepticum de bus met succes (was het lang in mijn huis!), En de volgende besloot een andere te nemen. Deze keer kwam ik een antisepticum tegen onder de bescheiden naam "HM-11".

Het is een bruine, geurloze vloeistof, ook in blikjes (5 en 10 liter elk). In eerste instantie wordt het met tegenzin toegepast (de boom wordt er eenvoudigweg niet door bevochtigd), maar letterlijk na een minuut wordt het al gewillig opgenomen. Als u niet alleen de zijkanten van de planken / broches / boomstammen, maar ook de uiteinden moet verwerken (en dit moet worden gedaan!), Is de uitvoer eenvoudig: we plaatsen het verticaal in een hoge emmer of een andere geschikte container en laten het voor de nacht (minder, het kan en kan, maar Ik zal bijvoorbeeld geen vertrouwen hebben in absolute bescherming. Ja, en waar te haasten wanneer je het zelf doet?) Als de breedte van de emmer het toelaat, plaats dan een paar planken / latten / staven om het proces te versnellen.

En hoe te beschermen tegen rotten en schorskevers, laten we zeggen een bord van 6 meter, een bar, een blok? Zet ook een emmer verticaal, alleen de afmetingen maken het moeilijk om het binnenshuis te doen. en het is beter om niet op straat te beginnen - de regen zal, volgens de wet, gemeenheid beginnen wanneer je slaapt of je bent niet thuis (of het regent, zodat je niet wilt rennen om een ​​log van zes meter te verbergen). Toen ik de fundering schonk en de vloeren veranderde, waren er geen moeilijkheden - en er waren geen verdiepingen, en de deuropening voor het raam (waarin ze binnenkwamen) stond me toe diagonaal de Eiffeltoren te installeren. Toegegeven, ik moest behoorlijk zweten. Het is belangrijk! Zes meter gezaagd hout is hard en het zal je bij de eerste gelegenheid met vreugde verpletteren. En zelfs als het je lukt om de lengtemeter verticaal in te stellen, kan deze gemakkelijk naar buiten! Daarom heb ik (het voordeel van het bassin was handig) al deze landbouw gestut met hooivorken (twee voor betrouwbaarheid!). Dit is te zien op de horizontale foto.

Doordrenk een nacht en kies vervolgens voor:

a) als de exacte lengte bekend is, draai dan eenvoudigweg het tweede uiteinde in een antisepticum;

b) indien onbekend, stellen we deze stap uit en komen we eerst de lengte te weten.

Alles, hout is betrouwbaar beschermd tegen vocht (rotten) en schorskevers, en is klaar voor gebruik. Vervolgens wil je waarschijnlijk weten wat de ervaring is met het gebruik van behandeld (beschermd) hout en lees ik...

Antispetik XM-11 (recensie)

Met dit antisepticum verwerkte ik niet alleen de vertragingen voor de kelder, maar gebruikte ik het ook (ik had meer dan een jaar gelopen, genoeg om het te herinneren) in een veel agressievere omgeving: om de vloerplaten in het bad te beschermen. De ervaring van een jaar gebruik van dergelijke platen behandeld met XM11 toonde aan dat:

  • droge planken worden niet bevochtigd met water (of liever gezegd, ze worden bevochtigd - ze zullen hoe dan ook nat worden, maar ze doen het met tegenzin en worden veel langer nat - er rolt water in druppeltjes uit);
  • vloer droogt sneller dan onverwerkt.

Naast de vloer in het bad, behandelde ik, als een vooruitziende persoon (meer precies, lui), ook XM-11 met antiseptische en lamellen, het bevestigen van dakbedekking op het dak van het bad en de garage. Vertoningen zijn het meest positief. Na de tweede, derde winter blijven de lamellen als nieuw (natuurlijk, als je niet vergeet om de uiteinden te verwerken).

Toen ik de bekisting plaatste om de fundering in het huis te gieten, had ik niets te doen (of beter gezegd, niet te geloven in het resultaat). Ik stopte de stokken in de XM11-emmer gedurende 10 minuten, die moest worden gehamerd om de bekisting te repareren. De kelder is vochtig (Bolohrad!). De bekisting stond in de hoeveelheid van twee weken (de eerste - wachtend op het vullen met beton, de tweede - laat het uitharden). Ontmanteld, inzetten (nog steeds goed) besloten om niet te gooien. Na een tijdje zag ik dat hun onderste deel, verzonken in een antisepticum gedurende 10 minuten, er goed uitziet en gekleurd is in de kleur van de chemische samenstelling. Dit suggereert dat hij zelfs in zo'n korte tijd in de bovenste lagen van hout kon genieten. Bravo!

om het hout te beschermen tegen vocht (rotten) en schorskevers en daarmee de levensduur ervan te verlengen is redelijk realistisch!

Ik kan alleen reageren op de antiseptische XM-11 alleen met de beste woorden, en ik zie geen reden om iets anders te proberen. Of misschien heb ik het mis - ken je de remedie beter?

Drogen van olie - een alternatief of toevoeging aan het antisepticum

Drogen van hout is ook een uitstekende houtbeschermer. Het kan zowel in plaats van als samen met een antisepticum worden gebruikt. In het laatste geval, geven we KhM11 eerst volledig te drogen en vervolgens, zoals gebruikelijk, in lak te laten weken. Dubbele bescherming is beter!

Selectie van remedies op basis van de toestand van het hout

Als je eeuwig hout nodig hebt, kijk eens naar coniferen: ze worden van binnenuit beschermd met hars. Iets soortgelijks als ik kwam herhaaldelijk tussen de oude, maar goed bewaard gebleven platen - het is niet duidelijk of dit vuren is, of het gebruikelijke bord gedrenkt in lijnzaad vele jaren geleden. Buiten, natuurlijk, verweerd. Zaag weg met de rand van een centimeter - de binnenkant van de boom is als nieuw! Het is beter om dit te behandelen met lijnzaadolie: zelfs als het vuren is, zullen de eigenschappen van drogende olie en vurenhars dichterbij zijn dan bij een antiseptisch middel. Plus lijnzaad verstopt poriën, scheuren. Maar het eenvoudige, losse hout dat ik het liefst laat weken, zoals hierboven beschreven.

Dit artikel werd gepost op zaterdag 6 augustus 2011 om 19:07 en is gevuld onder: Nuttige weetjes / tips

Antiseptisch hmm 11 beoordelingen

Ik bouw een houten huis op het platteland en volg constant nieuwe technologieën. Ik las onlangs in een forum over het huis en de datsja over het gebruik van impregnaties en ontsmettingsmiddelen, ik zal meteen zeggen dat ik veel nieuwe dingen voor mezelf heb ontdekt. Ik kocht 20 liter XM-11 antisepticum, het was genoeg om alle muren en het daksysteem van het huis te verwerken. De behandeling werd in de lente uitgevoerd, het was noodzakelijk om alle gebouwen te luchten, zoals het was geschreven over de voorbereiding van de toxiciteit. Ik zal zeggen dat ik dit zelf niet heb gevoeld, hoewel ik een aantal voorzorgsmaatregelen nam. In de winter is het inspecteren van het dak er niet een hint van schimmel of schimmel.

Beoordelingsscore 9/10 # 987

Meest recent heb ik het huis uiteindelijk voltooid en nagedacht over de noodzaak om het hele huis te beschermen en te impregneren. Hiertoe, op advies van de verkoper, verwierf ik antiseptisch en impregnatie XM 11, dat verschilt van de rest met de sterkste bescherming tegen alle schimmels, insecten en zelfs schimmels. Ik vond het antisepticum leuk omdat het het sterkste effect heeft, het is genoeg voor een groot stuk hout en het wordt niet weggewassen, zelfs niet na intensieve watergift van het hout.

Beoordelingsscore 9/10 # 1486

Waren erg tevreden met het resultaat. Zelfs na een jaar lang liggen er planken op de grond zonder onderdak, merkten ze geen externe veranderingen aan de planken op.

Score per beoordeling 10/10 # 6375

Een jaar geleden kocht de lamp Alcor 114 B48 van Northcliffe. Goede dingen. Voor een redelijke prijs (1040 roebel), zeer goed en betrouwbaar...

Ongeveer een jaar geleden bouwde ik mezelf een schuur in het land. Het is gelegen in de schaduw en laagland, dus ik besloot het te laten weken in impregnatie...

Laat uw feedback achter

Populaire vragen

Welkom! Hulp nodig bij de volgende vraag! Hoe maak je zelf een houten huis? Hoe kies je de juiste materialen en waar moet je speciale aandacht aan besteden? Met welke problemen.

Ik woon in een heel oud huis en ik heb alle muren omzoomd met een duig. Ze is ook erg oud en daarom wil ik haar kort uitleggen. Alleen ik weet niet welke mogelijk is.

Met polycarbonaat kocht ik ringen met een plug, het binnenste gedeelte is langer dan de schimmel zelf met een diameter van 10 mm. Wat boor ik nog meer onder deze ringen?

Ik hou echt van oude houten huizen. Een moderne doos met hout, om eerlijk te zijn, beu. Hoe een huis in het dorp bouwen op de oude technologie?

GISTEREN VAN ACHTERGROND PANELEN VLOEIBARE NAGELS EN OP PANELEN LINKS GESTOLKENE LIJG PLAATSEN DAN VERWIJDEREN

Een groot raam vergroot de slaapkamer visueel, waardoor deze lichter en levendiger wordt. Grijszwarte fluwelen gordijnen geven de kamer elegantie en elegantie. Witte plank boven het ruime.

Alle rechten voorbehouden. Het gebruik van materialen van de site is alleen mogelijk als de actieve link naar onze bron is geïnstalleerd.

aankondiging XM-11

aankondigen

Voor het zomerupdateschema en de algemene activiteit op de site - wat maakt het uit. Het is noodzakelijk om een ​​huis te bouwen. Zoals altijd betekent dit niet dat de MPH volledig heeft gescoord. Ik kijk, ik lees, ik antwoord.

Antiseptisch XM-11

Ik smeer in het huis met antiseptica. In eerste instantie werd aangenomen dat de beruchte "Senezh" (eco-bio of wat het ook was) met zijn delicate smaragdgroene kleur, daarom noem ik het "de lijkwagen". Senezh is in principe niet slecht, maar ik ben niet op zoek naar eenvoudige manieren. Daarom vond ik het plaatselijke kantoor van de fabrikant van impregnaties en vernissen voor hout, en daarin - ongewassen antiseptisch XM-11. Er zijn veel recensies over hem, 99% is lovend, het is onwaarschijnlijk dat deze wordt besteld. De compositie is vrij eenvoudig, zoals zelfs volgens GOST. Het is verrassend dat de kleur bij het schilderen in eerste instantie erg nobel is; Ik zou het hele huis op deze manier van binnen en van buiten recht hebben besmeerd (de tweede lag aan de rechterkant, uitdrogend). Maar als het uitdroogt, wordt het net als Senezh (maar niet zo dodelijk, loopt het achterop).

Nog een verschil met "Senezh": dat "elke laag" in het hout "gaat", alsof er niets gebeurd is. XM-11 nadat de eerste laag blijkbaar strak aan de boom is gebonden, waardoor de tweede laag al te strak valt, laat het antisepticum veel minder achter. Ik weet niet of het goed of slecht is. En ja, "Senezh" stinkt ammoniak. En XM-11 - geloof het niet - een boom! Dat wil zeggen, zou je kunnen zeggen, stinkt helemaal niet.

WIJ BOUWEN EEN FRAMEBAD

Navigatiemenu

Aangepaste koppelingen

advertentie

Gebruikersinformatie

U bevindt zich hier »EEN KADERBAD BOUWEN» ALLES OVER WAT »WELKE ANTISEPTICA WORDEN TOEGEPAST?

WELKE ANTISEPTICA IS VAN TOEPASSING?

Berichten 31 pagina 60 van 60

Share3118-05-2009 22:30:29

  • Auteur: Boatsman
  • moderator
  • Locatie: Moskou, Pervomayka
  • Berichten: 606
  • Respect: 0
  • Positief: 0
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    2 dagen 11 uur
  • Laatste bezoek:
    18-07-2016 16:56:09

Ik heb dat jaar Belka Topazur en basis gebruikt. Vandaag lijkt het alsof het gisteren is geschilderd.
Stinkt stinkt tijdens het schilderen. Het is beter om vaker te worden uitgezonden.

10 jaar geleden schilderde Belinka de wandpanelen van de uiterlijke test. Een jaar geleden brak ik de muurbekleding (de aanhangwagen afgebroken) - als nieuw.

Ik weet niet wat de kenmerken zijn van de huidige en 10-jarige Belinka.

Penotex probeerde het in een diepe jeugd (ik weet echt niet meer wat ze hebben geschilderd). als een veranda. Ik heb niet gekeken)))

Wat senezha betreft, kan ik zeggen dat ik uit al zijn pribluda de ANTISEPTIC (zwart) respecteer en alle verborgen oppervlakken hiermee in 2 lagen smeer.

Share3218-05-2009 22:35:29

  • Geplaatst door: Pinin
  • lid
  • Waar: Peter
  • Berichten: 70
  • Respect: 0
  • Positief: 0
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    22 uur en 56 minuten
  • Laatste bezoek:
    2009-12-06 12:04:25

Hallo iedereen !! Ik weet het niet van Senezh, ik weet het niet van B-ku, maar ik heb al het hout behandeld met een antiseptisch middel uit St. Petersburg onder de naam "KMBB"! Schildert een boom in een lichtgroene kleur, maar het behandelde hout lag in de kelder gedurende 3 (!) Jaar en zelfs mierikswortel! Het is natuurlijk geen esthetische (en stoombad) om zichtbare plaatsen te verwerken, maar het is beter om balken, dakbedekking, windplank te schilderen! Gecontroleerd door tijd! En de prijs van het probleem is slechts 250 roebel. voor 10 (!) liters! Sorry, dat ziet eruit als een advertentie, maar het resultaat is op het 'gezicht'. Toen het blokhuis was afgezet, was er geen antisiep in de winkel, ik kocht nog een 'neomid', die het kan horen. Gezalfde blokhut.. Resultaat - aangekomen in de lente en OH. (sorry voor de Fransen) - aan de noordkant van de muur "bloeide". En hij gaf meer geld voor 'neo-d' goraaaazdo. Maar geld is hier niet het probleem, weet je! En wie wil een brandvertragende bescherming, "HM-11. Super! Waarde 500r voor 10l. Nogmaals, niet adverteren! Dat is het! En de afwerking impregnatie buiten zal ik doen "Tikkulila Pohjuste" (primer), dan - "Tikkurila Valti Color", en lak "Tikkurila" Ik weet niet meer wat er werd genoemd, maar voor jachten!

Share3318-05-2009 22:59:27

  • Geplaatst door: WIK
  • Tip chef
  • Locatie: MOSCOW, RASUDOVO
  • Berichten: 1710
  • Respect: +9
  • Positief: 22
  • Op het forum:
    10 dagen 21 uur
  • Laatste bezoek:
    Gisteren 09:06:50

Nou, als je echt de vraag echt wilt bestuderen: http://dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=11544 Als je veel nuttige dingen onder de knie hebt, zul je het te weten komen.

Share3427-05-2009 15:56:53

  • Geplaatst door: DAN
  • administrateur
  • Locatie: St. Petersburg
  • Berichten: 1651
  • Respect: +15
  • Positief: +19
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    10 dagen 23 uur
  • Laatste bezoek:
    27-08-2018 16:36:17

Hallo iedereen !! Ik weet het niet van Senezh, ik weet het niet van B-ku, maar ik heb al het hout behandeld met een antiseptisch middel uit St. Petersburg onder de naam "KMBB"!

Ik heb ook deze H. verslaafd. De KMF houdt het verrotte hout goed, besmeurd hout op het huis, en HM-11 drenkte de nieuwe planken en de bar voor het bad. Ze zijn niet uitgewassen, H. deze, feit. Het uithoudingsvermogen is geweldig. Mijn onafgemaakte jaar, onder de neerslag, stond tot het dak was gemaakt, dus het weerspiegelde op geen enkele manier, omdat elke toren doordrenkt was.

Share3513-08-2009 13:25:26

  • Auteur: Alexey V
  • lid
  • Locatie: Kirishi
  • Berichten: 57
  • Respect: 0
  • Positief: 0
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    19 uur en 46 minuten
  • Laatste bezoek:
    11-27-2012 20:11:04

Welkom! Vertel me alsjeblieft, als het log al verrot is, is het logisch om het te behandelen met een antisepticum, zodat het niet volledig rot.

Share3613-08-2009 13:36:07

  • Geplaatst door: WIK
  • Tip chef
  • Locatie: MOSCOW, RASUDOVO
  • Berichten: 1710
  • Respect: +9
  • Positief: 22
  • Op het forum:
    10 dagen 21 uur
  • Laatste bezoek:
    Gisteren 09:06:50

Alexey, het zal voor niemand erger worden.

Delen3713-08-2009 18:03:16

  • Geplaatst door: CergeyB2006
  • moderator
  • Locatie: regio Moskou
  • Berichten: 675
  • Respect: +5
  • Positief: 0
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    4 dagen 6 uur
  • Laatste bezoek:
    13-04-2018 14:59:44

Om het rotte deel van het log (gesneden) uit te snijden, dan verwerken. IMHO
Veel succes.

Share3817-08-2009 11:11:03

  • Geplaatst door: DAN
  • administrateur
  • Locatie: St. Petersburg
  • Berichten: 1651
  • Respect: +15
  • Positief: +19
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    10 dagen 23 uur
  • Laatste bezoek:
    27-08-2018 16:36:17

Om het rotte deel van het log (gesneden) uit te snijden, dan verwerken. IMHO

Ik ben het ermee eens, het stof moet worden verwijderd. En dan, wat overblijft is sterker, 3 mis de CMP. Een garantie van 30 jaar wordt gegeven. Ik ongeveer 5 jaar geleden in het huis vastgebonden een bar besmeurd. Geloof me, goede dingen. Je zou in Kirishi moeten zijn, ze doen het in Sint-Petersburg.

Delen3923-08-2010 23:10:24

  • Auteur: Sergey
  • De gast

En hoe het rotte deel van het logboek te vervangen? En dan blijft bijna de helft van het logbestand over.
En als u al het beton of schuimsamenstel giet? na behandeling met antisepticum.

Share4024-08-2010 09:13:49

  • Geplaatst door: CergeyB2006
  • moderator
  • Locatie: regio Moskou
  • Berichten: 675
  • Respect: +5
  • Positief: 0
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    4 dagen 6 uur
  • Laatste bezoek:
    13-04-2018 14:59:44

Integendeel, zorg voor zoveel mogelijk ventilatie op deze plek om te drogen.
En in plaats van het uitgesneden stuk, kunt u het in een log of een balk invoegen.
Veel succes.

Share4124-08-2010 09:28:28

  • Geplaatst door: DAN
  • administrateur
  • Locatie: St. Petersburg
  • Berichten: 1651
  • Respect: +15
  • Positief: +19
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    10 dagen 23 uur
  • Laatste bezoek:
    27-08-2018 16:36:17

En in plaats van het uitgesneden stuk, kunt u het in een log of een balk invoegen.
Veel succes.

Ik ben het ermee eens. Toka alles vanuit het hart moet doordrenkt zijn met antiseptica, in het slechtste geval werkt het verhit.

Share4225-08-2010 12:22:38

  • Auteur: Sergey
  • De gast

Bedankt voor de antwoorden!

Ik vergat alleen op te merken dat dit de onderste kroon van het bad is.
Net toen het werd gebouwd, was de helling van de vloer slecht voorzien en viel het water op deze boomstammen. En sinds 12 jaar zijn ze verrot.
De kwestie van het vervangen van logs is nog niet de moeite waard, omdat het erg omslachtig is.
Ja, natuurlijk hebben we bijna alle rotten neergeschoten en rijkelijk doordrenkt met antisepticum (Senezh Biot).
Dus ik vroeg alleen wat het beste is om te zorgen voor extra stijfheid van het logboek.

Share4305-06-2013 14:13:15

  • Geplaatst door: Андрей_К
  • De gast

Doordrenkt van de lucifers (toen heb ik ze natuurlijk gedroogd) met de vuursteen Senege kleurloos - ze branden veel erger, sommigen gaan er meteen uit.

Share4405-06-2013 15:03:51

  • Geplaatst door: WIK
  • Tip chef
  • Locatie: MOSCOW, RASUDOVO
  • Berichten: 1710
  • Respect: +9
  • Positief: 22
  • Op het forum:
    10 dagen 21 uur
  • Laatste bezoek:
    Gisteren 09:06:50

Exclusief IMHO! Ik geloof niet in 'alles in één fles'. Er is een "bio", er is een "vuur". In combinatie lijkt het, het is slecht of een ding, of een ander, of beide.

Share4505-06-2013 18:50:31

  • Geplaatst door: DAN
  • administrateur
  • Locatie: St. Petersburg
  • Berichten: 1651
  • Respect: +15
  • Positief: +19
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    10 dagen 23 uur
  • Laatste bezoek:
    27-08-2018 16:36:17

Exclusief IMHO! Ik geloof niet in 'alles in één fles'. Er is een "bio", er is een "vuur". In combinatie lijkt het, het is slecht of een ding, of een ander, of beide.

Ik ben het ermee eens. Er is een goede bescherming tegen brand en biobescherming, maar in de "één flacon" van de stroom zal de klasse voor brandbeveiliging toenemen, maar de ontvlambaarheid zal blijven bestaan. Ik dacht dat je niet voor 100% geïmpregneerd zou zijn met vlamvertragende, brandbare materialen, zodat het hele gebouw opgebrand was, het is beter om het te laten weken met antiseptica van hoge kwaliteit. Te veel betalen voor slechte brandbeveiliging en een slecht antisepticum is het niet waard.

Share4605-06-2013 22:37:01

  • Geplaatst door: WIK
  • Tip chef
  • Locatie: MOSCOW, RASUDOVO
  • Berichten: 1710
  • Respect: +9
  • Positief: 22
  • Op het forum:
    10 dagen 21 uur
  • Laatste bezoek:
    Gisteren 09:06:50

Ik denk ook, wat maakt het uit met het "vuur"? Iemand hoopt dat met het vuur, het vuur, de "it" (dat wil zeggen, de zolder) zelf zal opstaan ​​en uitsterven? Grapje of grapje? Of onder (boven, vanwege, etc.) zal het scherm van de oven flare, burn, lift en kalmeren? Welnu, volwassenen. Of berekening, die in verzekering met claim: er was een brandbeveiliging, en ze brandde, stsuko. Niet doen... het is beter om te werken met "bio"

Share4707-09-2014 12:46:37

  • Geplaatst door: Mikhalych
  • lid
  • Berichten: 3
  • Respect: 0
  • Positief: 0
  • Op het forum:
    19 minuten
  • Laatste bezoek:
    07-09-2014 13:27:48

Veranderde de lagere kroon van 40. zomerframe 100 x 100. Impregnatie - wegwerken, bitumen, benzine (kerosine?). Binnen in de snede Wit. Fresh. hout.

In de kindersandbox, van een bar 100 x 100 + senezh, verrotte de lagere randen na 3 jaar.

Edited Bather (15-10-2007 13:44:34)

Bitumen benzine en kerosine zijn goed, zolang kinderen zich niet aan wedstrijden houden

Share4807-09-2014 13:11:54

  • Geplaatst door: Mikhalych
  • lid
  • Berichten: 3
  • Respect: 0
  • Positief: 0
  • Op het forum:
    19 minuten
  • Laatste bezoek:
    07-09-2014 13:27:48

Meestal betrapt reclame Senezh en tips om te kopen. Weet iemand van wie hij is gemaakt? Onze bouwers en tuiniers onderscheiden alleen wodka van goed tot goed, en al het andere wordt gezien door reclame, advies van een buurman en een Oezbeekse verkoper op de markt, nou ja, het maximaal gemaakte hek of bad en dan de eerste en laatste in het leven. Dus ik vertel het.
1. Koop het beroemde merk van impregnatie en brandbescherming op de markt of winkel? Gefeliciteerd)))
Brandvertragende samenstelling uit de markt - kopersulfaat of natriumfluoride - Antiseptisch, vlamvertragend additief - ammoniumfosfaat (meststof voor bloemen en moestuinen). Al dit mengsel wordt gekneed in water, opnieuw opgebouwd, gefilterd en twee Uzbeks schenken dit product van hightech productie in canisters, de derde verdraait de kurken en de vierde stokkenlabels. Ik schrijf je de ongedraaide merken. In plaats van fosfaten gebruiken ze soms potas, mierikswortelradijs is niet zoeter, omdat het, net als de eerste versie, gemakkelijk wegspoelt. Waarom zitten alle winkels vol met ze? Kosten. Valsspelen winkels van 30 tot 50%, als u meer of minder fatsoenlijke goederen neemt, zal de prijs hoog vliegen en zal het product blijven hangen. Meer fatsoenlijke composities kunnen worden gekocht in gespecialiseerde brandbeveiligingsorganisaties, maar niet allemaal werken met particuliere klanten.
Het enige dat antiseptica kan worden gebruikt, is antiseptica en brandbeveiliging op een niet-zoutbasis. Het zijn er maar een paar, maar via internet kun je het vinden. Deze composities zijn te gecompliceerd om te fabriceren en er is niets meer over. Ze verschillen in hun toepassing van - 10 gr. C en consumptie per plein is drie keer minder dan de markt kano. Vergeet niet, antiseptica op een niet-zout basis. Veel succes allemaal

De beste antiseptica voor hout: hoe een beschermende impregnatie tegen de schimmel te kiezen (foto Video) + 2018 Beoordelingen

Hout is een betrouwbaar, duurzaam en meest voorkomende bouwmateriaal van natuurlijke oorsprong. Dit materiaal is natuurlijk en duurzaam en heeft nog steeds extra bescherming nodig tegen rotten en schimmels. Het materiaal zal vertellen over de beste houtconserveringsmiddelen die de levensduur van houten constructies en gebouwen zullen verlengen.

Inhoud van dit artikel

Waar is de remedie voor?

Door de desinfecterende samenstelling te verwerken, kan de levensduur van hout worden verlengd

Antisepticum is een speciale beschermende oplossing met waterafstotende en desinfecterende eigenschappen, die hout impregneren. Antischimmel- en antimicrobiële middelen, antiseptica en gebruikt als een preventieve maatregel voor infectie van de boom en als een therapeutische samenstelling.

Een goed antisepticum heeft dergelijke eigenschappen:

  • effectief
  • onschadelijk voor mens en dier
  • niet giftig
  • heeft verhoogde weerstand tegen agressieve effecten
  • compatibel met andere producten (vernis, verf)

Hout bestaat uit lignine (geeft sterkte aan het materiaal) en cellulose (een polymeer met een lineaire structuur). Deze duurzame, maar vatbaar voor de negatieve effecten van het product is afhankelijk van de invloed van biologische factoren (schimmels, schimmels, blauw, bacteriën, algen).

Rassen van houtmateriaal volgens de mate van vatbaarheid voor infectie door een schimmel zijn onderverdeeld in:

  1. Bestand (grenen, essen, eiken kern)
  2. Middelgroot (spar, spar, centraal deel van beuk)
  3. Laag resistent (buitenlaag van berken, beuken en esdoorn)
  4. Onstabiel (centraal deel van esp, hout onder de schors van els en linde)
  • slechte ventilatie in de kamer
  • gebrek aan primaire beschermende behandeling
  • onjuiste opslag van materiaal
  • slechte kwaliteit isolatie en lage luchttemperatuur
  • de aanwezigheid van schimmelsporen
  • binnendringen van water of in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid

Soorten antiseptica

Voor intern en extern gebruik van verschillende soorten desinfecterende samenstellingen

Beschermende behandeling te zijn:

  1. Elementen van de ondersteunende structuren van gebouwen gemaakt van hout
  2. vertragingen
  3. Houten vloeren
  4. Plafonds tussen verdiepingen
  5. Wandwanden
  6. Gevel onderdelen
  7. Helemaal alle houten elementen in baden en sauna's
  8. Einde delen van structuren
  9. Lagere kronen van houten blokgebouwen

Er zijn honderden variëteiten van beschermende houtimpregnatie, die worden geclassificeerd door:

  • structuur
  • toepassingsgebied
  • benoeming van
  • toepassingsmethode
  • impact op schimmels en bacteriën

Door samenstelling

Olieproducten zijn het meest geschikt voor buitenwerkzaamheden.

Afhankelijk van de componenten die ten grondslag liggen aan de impregnatie, zijn antiseptica onderverdeeld in:

Per scope

Wanneer u in het gebouw werkt, moet u niet-toxische ontsmettingsmiddelen kiezen voor interieurwerkzaamheden.

Voor constructies binnen of buiten de gebouwen waar de luchtvochtigheid hoog of normaal is, moet u verschillende soorten impregnering kiezen. Afhankelijk van waar het hout zal worden gebruikt, zijn oplossingen voor desinfectie:

  1. Voor extern gebruik. Wordt gebruikt voor decoratieve werken of om de boom voor te bereiden voor verdere manipulaties. Dergelijke antiseptica worden gekenmerkt door een verhoogde weerstand tegen agressieve omgevingsinvloeden: neerslag, UV-straling, bevriezing of verwarming. Ze hebben een scherpe, doordringende geur, daarom wordt het niet aangeraden om ze in een ongeventileerde ruimte te gebruiken.
  2. Voor binnenwerk en onder een luifel. Niet giftig, geen giftige dampen, geurloos - meestal op organische basis. Geschikt voor alle soorten interieurwerkzaamheden, maar u moet letten op vlekken op de luchtvochtigheid (voor droge of natte ruimtes)

Volgens de mate van efficiëntie

Medicinale oplossingen kunnen als profylactisch worden gebruikt ter bescherming tegen schimmels

Gebruik voor gezonde en reeds aangetaste materialen verschillende oplossingen.

Afhankelijk van de mate van impact en de benoeming van antiseptica zijn:

  1. Preventie. Gebruikt voor de verwerking van timmerhout of hout onmiddellijk na aankoop vóór bouwwerkzaamheden. Alleen effectief om puur hout te beschermen. Door middel van vernietiging zal het gereedschap niet langer in staat zijn zich te ontdoen van geslagen balken, planken of structurele elementen.
  2. Medisch (kan worden gebruikt voor preventie). Hout is geïmpregneerd met dergelijke middelen waarin al schimmel, schimmels of rotprocessen zijn begonnen.

Volgens de methode van toepassing

Een beschermende compositie aanbrengen kan een diepe of oppervlakkige manier zijn.

Houtbedekking medische samenstelling, besproeid met een spray of volledig ondergedompeld in de oplossing.

Dus, diepe applicatie omvat:

  • onderdompeling in een antiseptische tank
  • hogedrukautoclaaf of vacuüm
  • bandage methode
  • diffuse depositie
  • rollerbehandeling of airbrush
  • droge capillaire blootstelling

Door functionaliteit

Brandvertragers met antiseptische kenmerken behoren tot de meest populaire geneesmiddelen.

Desinfecterende impregnatie voor hout vervult ook de volgende functies:

  1. Bleken. Oud of onderworpen aan herhaalde vlekken hout na impregnatie met een dergelijk gereedschap herstelt de oorspronkelijke kleur. Het gereedschap verkleint grijze korst, zonder de boomstructuur te vernietigen.
  2. Vecht schimmel. Voorkomt of stopt de groei van kolonies van de schimmel, vernietigt schimmelgroei. Het is effectief als het gebied van de laesie klein is. Wanneer de schimmel een groot deel van het oppervlak van de boom bedekt, worden de grondstoffen eerst behandeld met fungiciden. Als profylactisch middel wordt het gebruikt tegen de vernietiging van houtnestende insecten.
  3. Brandbeveiliging. Antiseptica met de kenmerken van vlamvertragers is een universeel en populair middel voor complexe bescherming van hout. Het wordt meestal gebruikt voor externe verwerking.
  4. UV-bescherming. Voorbereidingen voor externe werkzaamheden die voorkomen dat hout wordt vernietigd door blootstelling aan zonlicht. Bevat organische stoffen en pigmenten die voor houtsoorten schadelijke straling neutraliseren
  5. Bescherming tegen overmatig vocht. Gebruikt voor het impregneren van het interieur van gebouwen van sauna's en baden, waarin de luchtvochtigheid constant hoog is. De negatieve effecten van water worden nog verergerd door hoge temperaturen. Omdat de composities worden gebruikt voor interieurwerk, hebben ze meestal een organische samenstelling en zijn ze niet toxisch.
  6. Primaire bescherming. Dergelijke oplossingen worden behandeld met ongedroogd vers hout voor de periode van constructie, opslag of transport.
  7. Bescherming van eindstukken, breekpunten, snijden. Deze delen hebben een poreuze structuur en absorberen meer vocht uit de atmosfeer. Het is de kont die wordt beschouwd als een gunstige plaats voor de groei van schimmelkolonies.

Populaire medicijnen

Binnenlandse productie

Binnenlandse fondsen zijn meestal universeel en niet minderwaardig van kwaliteit voor buitenlandse analogen.

Hoogwaardige beschermende chemicaliën worden geproduceerd door de volgende Russische fabrikanten:

De beste medicijnen: Senezh Ecobio (waterige oplossing met toevoeging van bestanddelen van anorganische oorsprong, gebruikt voor binnen en buiten), Senezh Aquadekor (olie-oplossing) en Sanage Sauna (voor de behandeling van baden en sauna's van de schimmel, op acrylbasis).

Ontsmettende antiseptica bleken zeer effectief te zijn: Norteks Doctor (ter bescherming tegen blauw, schimmels, algen en schimmels), Nortex Bleach (verheldert donker hout, vernietigt houtvlekken), Krasula Aqua (geeft waterafstotende eigenschappen, beschermt tegen houtkevers).

Buitenlandse productie

Beschermend azuurblauw van de Finse fabrikant Tikkurila beschermt de boom gedurende 7 jaar tegen schimmels

Erkend, wereldwijd, fabrikanten van desinfectiemiddelimpregnatie:

Een aantal van de duurste, maar effectieve producten van deze fabrikant zijn: Valtti Color Satin (samenstelling van lassant met glanzende glans), Vinha (met antiseptische coating voor buitengebruik), Supi (beschermende samenstelling voor bad en sauna op basis van acrylaat).

De meest populaire medicijnen zijn: Pinotex Wood Primer (impregnering op waterbasis), Pinotex Tinova (biedt bescherming voor hout tot 12 jaar), Pinotex Natural (behoudt de natuurlijke kleur van hout).

Selectie van antiseptische kenmerken

De beste voorbereidingen voor het desinfecteren van de behandeling, afhankelijk van de functies en taken die worden uitgevoerd, zijn weergegeven in de tabel.

WIJ BOUWEN EEN FRAMEBAD

Navigatiemenu

Aangepaste koppelingen

advertentie

Gebruikersinformatie

U bevindt zich hier »EEN KADERBAD BOUWEN» ALLES OVER WAT »WELKE ANTISEPTICA WORDEN TOEGEPAST?

WELKE ANTISEPTICA IS VAN TOEPASSING?

Berichten 31 pagina 60 van 60

Share3118-05-2009 22:30:29

  • Auteur: Boatsman
  • moderator
  • Locatie: Moskou, Pervomayka
  • Berichten: 606
  • Respect: 0
  • Positief: 0
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    2 dagen 11 uur
  • Laatste bezoek:
    18-07-2016 16:56:09

Ik heb dat jaar Belka Topazur en basis gebruikt. Vandaag lijkt het alsof het gisteren is geschilderd.
Stinkt stinkt tijdens het schilderen. Het is beter om vaker te worden uitgezonden.

10 jaar geleden schilderde Belinka de wandpanelen van de uiterlijke test. Een jaar geleden brak ik de muurbekleding (de aanhangwagen afgebroken) - als nieuw.

Ik weet niet wat de kenmerken zijn van de huidige en 10-jarige Belinka.

Penotex probeerde het in een diepe jeugd (ik weet echt niet meer wat ze hebben geschilderd). als een veranda. Ik heb niet gekeken)))

Wat senezha betreft, kan ik zeggen dat ik uit al zijn pribluda de ANTISEPTIC (zwart) respecteer en alle verborgen oppervlakken hiermee in 2 lagen smeer.

Share3218-05-2009 22:35:29

  • Geplaatst door: Pinin
  • lid
  • Waar: Peter
  • Berichten: 70
  • Respect: 0
  • Positief: 0
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    22 uur en 56 minuten
  • Laatste bezoek:
    2009-12-06 12:04:25

Hallo iedereen !! Ik weet het niet van Senezh, ik weet het niet van B-ku, maar ik heb al het hout behandeld met een antiseptisch middel uit St. Petersburg onder de naam "KMBB"! Schildert een boom in een lichtgroene kleur, maar het behandelde hout lag in de kelder gedurende 3 (!) Jaar en zelfs mierikswortel! Het is natuurlijk geen esthetische (en stoombad) om zichtbare plaatsen te verwerken, maar het is beter om balken, dakbedekking, windplank te schilderen! Gecontroleerd door tijd! En de prijs van het probleem is slechts 250 roebel. voor 10 (!) liters! Sorry, dat ziet eruit als een advertentie, maar het resultaat is op het 'gezicht'. Toen het blokhuis was afgezet, was er geen antisiep in de winkel, ik kocht nog een 'neomid', die het kan horen. Gezalfde blokhut.. Resultaat - aangekomen in de lente en OH. (sorry voor de Fransen) - aan de noordkant van de muur "bloeide". En hij gaf meer geld voor 'neo-d' goraaaazdo. Maar geld is hier niet het probleem, weet je! En wie wil een brandvertragende bescherming, "HM-11. Super! Waarde 500r voor 10l. Nogmaals, niet adverteren! Dat is het! En de afwerking impregnatie buiten zal ik doen "Tikkulila Pohjuste" (primer), dan - "Tikkurila Valti Color", en lak "Tikkurila" Ik weet niet meer wat er werd genoemd, maar voor jachten!

Share3318-05-2009 22:59:27

  • Geplaatst door: WIK
  • Tip chef
  • Locatie: MOSCOW, RASUDOVO
  • Berichten: 1710
  • Respect: +9
  • Positief: 22
  • Op het forum:
    10 dagen 21 uur
  • Laatste bezoek:
    Gisteren 09:06:50

Nou, als je echt de vraag echt wilt bestuderen: http://dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=11544 Als je veel nuttige dingen onder de knie hebt, zul je het te weten komen.

Share3427-05-2009 15:56:53

  • Geplaatst door: DAN
  • administrateur
  • Locatie: St. Petersburg
  • Berichten: 1651
  • Respect: +15
  • Positief: +19
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    10 dagen 23 uur
  • Laatste bezoek:
    27-08-2018 16:36:17

Hallo iedereen !! Ik weet het niet van Senezh, ik weet het niet van B-ku, maar ik heb al het hout behandeld met een antiseptisch middel uit St. Petersburg onder de naam "KMBB"!

Ik heb ook deze H. verslaafd. De KMF houdt het verrotte hout goed, besmeurd hout op het huis, en HM-11 drenkte de nieuwe planken en de bar voor het bad. Ze zijn niet uitgewassen, H. deze, feit. Het uithoudingsvermogen is geweldig. Mijn onafgemaakte jaar, onder de neerslag, stond tot het dak was gemaakt, dus het weerspiegelde op geen enkele manier, omdat elke toren doordrenkt was.

Share3513-08-2009 13:25:26

  • Auteur: Alexey V
  • lid
  • Locatie: Kirishi
  • Berichten: 57
  • Respect: 0
  • Positief: 0
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    19 uur en 46 minuten
  • Laatste bezoek:
    11-27-2012 20:11:04

Welkom! Vertel me alsjeblieft, als het log al verrot is, is het logisch om het te behandelen met een antisepticum, zodat het niet volledig rot.

Share3613-08-2009 13:36:07

  • Geplaatst door: WIK
  • Tip chef
  • Locatie: MOSCOW, RASUDOVO
  • Berichten: 1710
  • Respect: +9
  • Positief: 22
  • Op het forum:
    10 dagen 21 uur
  • Laatste bezoek:
    Gisteren 09:06:50

Alexey, het zal voor niemand erger worden.

Delen3713-08-2009 18:03:16

  • Geplaatst door: CergeyB2006
  • moderator
  • Locatie: regio Moskou
  • Berichten: 675
  • Respect: +5
  • Positief: 0
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    4 dagen 6 uur
  • Laatste bezoek:
    13-04-2018 14:59:44

Om het rotte deel van het log (gesneden) uit te snijden, dan verwerken. IMHO
Veel succes.

Share3817-08-2009 11:11:03

  • Geplaatst door: DAN
  • administrateur
  • Locatie: St. Petersburg
  • Berichten: 1651
  • Respect: +15
  • Positief: +19
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    10 dagen 23 uur
  • Laatste bezoek:
    27-08-2018 16:36:17

Om het rotte deel van het log (gesneden) uit te snijden, dan verwerken. IMHO

Ik ben het ermee eens, het stof moet worden verwijderd. En dan, wat overblijft is sterker, 3 mis de CMP. Een garantie van 30 jaar wordt gegeven. Ik ongeveer 5 jaar geleden in het huis vastgebonden een bar besmeurd. Geloof me, goede dingen. Je zou in Kirishi moeten zijn, ze doen het in Sint-Petersburg.

Delen3923-08-2010 23:10:24

  • Auteur: Sergey
  • De gast

En hoe het rotte deel van het logboek te vervangen? En dan blijft bijna de helft van het logbestand over.
En als u al het beton of schuimsamenstel giet? na behandeling met antisepticum.

Share4024-08-2010 09:13:49

  • Geplaatst door: CergeyB2006
  • moderator
  • Locatie: regio Moskou
  • Berichten: 675
  • Respect: +5
  • Positief: 0
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    4 dagen 6 uur
  • Laatste bezoek:
    13-04-2018 14:59:44

Integendeel, zorg voor zoveel mogelijk ventilatie op deze plek om te drogen.
En in plaats van het uitgesneden stuk, kunt u het in een log of een balk invoegen.
Veel succes.

Share4124-08-2010 09:28:28

  • Geplaatst door: DAN
  • administrateur
  • Locatie: St. Petersburg
  • Berichten: 1651
  • Respect: +15
  • Positief: +19
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    10 dagen 23 uur
  • Laatste bezoek:
    27-08-2018 16:36:17

En in plaats van het uitgesneden stuk, kunt u het in een log of een balk invoegen.
Veel succes.

Ik ben het ermee eens. Toka alles vanuit het hart moet doordrenkt zijn met antiseptica, in het slechtste geval werkt het verhit.

Share4225-08-2010 12:22:38

  • Auteur: Sergey
  • De gast

Bedankt voor de antwoorden!

Ik vergat alleen op te merken dat dit de onderste kroon van het bad is.
Net toen het werd gebouwd, was de helling van de vloer slecht voorzien en viel het water op deze boomstammen. En sinds 12 jaar zijn ze verrot.
De kwestie van het vervangen van logs is nog niet de moeite waard, omdat het erg omslachtig is.
Ja, natuurlijk hebben we bijna alle rotten neergeschoten en rijkelijk doordrenkt met antisepticum (Senezh Biot).
Dus ik vroeg alleen wat het beste is om te zorgen voor extra stijfheid van het logboek.

Share4305-06-2013 14:13:15

  • Geplaatst door: Андрей_К
  • De gast

Doordrenkt van de lucifers (toen heb ik ze natuurlijk gedroogd) met de vuursteen Senege kleurloos - ze branden veel erger, sommigen gaan er meteen uit.

Share4405-06-2013 15:03:51

  • Geplaatst door: WIK
  • Tip chef
  • Locatie: MOSCOW, RASUDOVO
  • Berichten: 1710
  • Respect: +9
  • Positief: 22
  • Op het forum:
    10 dagen 21 uur
  • Laatste bezoek:
    Gisteren 09:06:50

Exclusief IMHO! Ik geloof niet in 'alles in één fles'. Er is een "bio", er is een "vuur". In combinatie lijkt het, het is slecht of een ding, of een ander, of beide.

Share4505-06-2013 18:50:31

  • Geplaatst door: DAN
  • administrateur
  • Locatie: St. Petersburg
  • Berichten: 1651
  • Respect: +15
  • Positief: +19
  • Geslacht: mannelijk
  • Op het forum:
    10 dagen 23 uur
  • Laatste bezoek:
    27-08-2018 16:36:17

Exclusief IMHO! Ik geloof niet in 'alles in één fles'. Er is een "bio", er is een "vuur". In combinatie lijkt het, het is slecht of een ding, of een ander, of beide.

Ik ben het ermee eens. Er is een goede bescherming tegen brand en biobescherming, maar in de "één flacon" van de stroom zal de klasse voor brandbeveiliging toenemen, maar de ontvlambaarheid zal blijven bestaan. Ik dacht dat je niet voor 100% geïmpregneerd zou zijn met vlamvertragende, brandbare materialen, zodat het hele gebouw opgebrand was, het is beter om het te laten weken met antiseptica van hoge kwaliteit. Te veel betalen voor slechte brandbeveiliging en een slecht antisepticum is het niet waard.

Share4605-06-2013 22:37:01

  • Geplaatst door: WIK
  • Tip chef
  • Locatie: MOSCOW, RASUDOVO
  • Berichten: 1710
  • Respect: +9
  • Positief: 22
  • Op het forum:
    10 dagen 21 uur
  • Laatste bezoek:
    Gisteren 09:06:50

Ik denk ook, wat maakt het uit met het "vuur"? Iemand hoopt dat met het vuur, het vuur, de "it" (dat wil zeggen, de zolder) zelf zal opstaan ​​en uitsterven? Grapje of grapje? Of onder (boven, vanwege, etc.) zal het scherm van de oven flare, burn, lift en kalmeren? Welnu, volwassenen. Of berekening, die in verzekering met claim: er was een brandbeveiliging, en ze brandde, stsuko. Niet doen... het is beter om te werken met "bio"

Share4707-09-2014 12:46:37

  • Geplaatst door: Mikhalych
  • lid
  • Berichten: 3
  • Respect: 0
  • Positief: 0
  • Op het forum:
    19 minuten
  • Laatste bezoek:
    07-09-2014 13:27:48

Veranderde de lagere kroon van 40. zomerframe 100 x 100. Impregnatie - wegwerken, bitumen, benzine (kerosine?). Binnen in de snede Wit. Fresh. hout.

In de kindersandbox, van een bar 100 x 100 + senezh, verrotte de lagere randen na 3 jaar.

Edited Bather (15-10-2007 13:44:34)

Bitumen benzine en kerosine zijn goed, zolang kinderen zich niet aan wedstrijden houden

Share4807-09-2014 13:11:54

  • Geplaatst door: Mikhalych
  • lid
  • Berichten: 3
  • Respect: 0
  • Positief: 0
  • Op het forum:
    19 minuten
  • Laatste bezoek:
    07-09-2014 13:27:48

Meestal betrapt reclame Senezh en tips om te kopen. Weet iemand van wie hij is gemaakt? Onze bouwers en tuiniers onderscheiden alleen wodka van goed tot goed, en al het andere wordt gezien door reclame, advies van een buurman en een Oezbeekse verkoper op de markt, nou ja, het maximaal gemaakte hek of bad en dan de eerste en laatste in het leven. Dus ik vertel het.
1. Koop het beroemde merk van impregnatie en brandbescherming op de markt of winkel? Gefeliciteerd)))
Brandvertragende samenstelling uit de markt - kopersulfaat of natriumfluoride - Antiseptisch, vlamvertragend additief - ammoniumfosfaat (meststof voor bloemen en moestuinen). Al dit mengsel wordt gekneed in water, opnieuw opgebouwd, gefilterd en twee Uzbeks schenken dit product van hightech productie in canisters, de derde verdraait de kurken en de vierde stokkenlabels. Ik schrijf je de ongedraaide merken. In plaats van fosfaten gebruiken ze soms potas, mierikswortelradijs is niet zoeter, omdat het, net als de eerste versie, gemakkelijk wegspoelt. Waarom zitten alle winkels vol met ze? Kosten. Valsspelen winkels van 30 tot 50%, als u meer of minder fatsoenlijke goederen neemt, zal de prijs hoog vliegen en zal het product blijven hangen. Meer fatsoenlijke composities kunnen worden gekocht in gespecialiseerde brandbeveiligingsorganisaties, maar niet allemaal werken met particuliere klanten.
Het enige dat antiseptica kan worden gebruikt, is antiseptica en brandbeveiliging op een niet-zoutbasis. Het zijn er maar een paar, maar via internet kun je het vinden. Deze composities zijn te gecompliceerd om te fabriceren en er is niets meer over. Ze verschillen in hun toepassing van - 10 gr. C en consumptie per plein is drie keer minder dan de markt kano. Vergeet niet, antiseptica op een niet-zout basis. Veel succes allemaal

Laten we besparen: welk antisepticum is beter voor beoordelingen van hout en ontwikkelaars

Weinigen zullen beweren dat houten huizen milieuvriendelijk en duurzaam zijn. In zo'n ruimte heerst een gezond microklimaat, vanwege het vermogen van een houten structuur om zelf vochtregulerend te zijn. Houten producten hebben echter bescherming van de externe omgeving, insecten en schimmels nodig, anders is hun levensduur aanzienlijk verminderd. Daarom zullen we worden bepaald met de keuze van speciale formuleringen voor timmerhout.

Classificatie van antiseptische geneesmiddelen

De chemische basiscomponenten vormen het type werking van de samenstelling. Op basis hiervan kan het worden geïmpregneerd, mastiek of schilderwerk. Afhankelijk van het tijdstip van handelen, zijn de producten verdeeld in voorbereidingen voor langdurige profylaxe en tijdelijke bescherming. Gezien de beschermende factor verdelen fabrikanten het mengsel in de volgende groepen:

  • Waterdicht.
  • Biozaschitny.
  • Brandvertragend.
  • Weerbestendig.
  • Bestand tegen chemicaliën.
  • Decoratief en afwerkend.

Er zijn ook complexe mengsels die verschillende beschermende eigenschappen combineren. Maar professionele bouwers staan ​​kritisch tegenover universele composities, met het argument dat het optimale effect alleen wordt bereikt door het combineren van preparaten van directionele actie.

Wat zijn de beste ontsmettingsmiddelen voor hout dat momenteel wordt gebruikt voor buitenwerkzaamheden?

Oplossingen voor het verwerken van houten wanden zijn ontworpen om het hout te beschermen tegen de negatieve gevolgen van vocht, vorst en zonlicht. Over het algemeen worden complexe maatregelen toegepast als het gaat om impregneren en afwerken. De eerste mengsels dringen diep door in de structuur van het materiaal en de tweede vormen een waterdichte film om de impregnerende laag te beschermen.

Oplossingen van insecten en rotten

De verandering in kleur en de aanwezigheid van mycelium, vernietigend de structuur van timmerhout, spreekt van zijn schimmelinfectie. Alvorens te onderzoeken welk antisepticum het beste is voor beoordelingen van hout en bouwers, is het belangrijk om de redenen voor deze plaag te weten. En ze zijn:

  • Hoge luchtvochtigheid.
  • Temperatuur boven 5 ° C.
  • De aanwezigheid van schimmelsporen.
  • Toegang tot de lucht.

Het principe van bioprotectie is om de sporen van de schimmel te neutraliseren. Voor dit doel zijn moeilijk te wassen pasta's, primers of impregnaties die diep in de houtstructuur doordringen, nodig. In het budgetsegment zijn geneesmiddelen zoals de volgende uitstekend gebleken:

  • Biosept.
  • Senezh Ecobio.
  • Senezh Ultra.
  • Drevosept Maxi.
  • Yaroslavl antiseptisch HMF-BF.
  • Yaroslavl antiseptisch FBS-211.
  • Woodmaster.
  • Belinka Base.
  • Neomid 430 Eco.
  • Tikkurila Euro Eco Wood.
  • Pullex Imprägnier-Grund.


De duur van antiseptische mengsels is gemiddeld 3-5 jaar. Dit is voldoende voor de hele periode van actieve constructie, waarna er geen behoefte aan preventie is. In de toekomst moet zelfs het beste antisepticum voor hout worden vervangen door emails of glazuur voor buitenwerk, waardoor het hout niet bezoedeld wordt. Er is een grote variëteit aan dergelijke coatings, dus als u een waterdichte vernis koopt, moet u letten op:

  1. De duur van de beschermende werking van de coating.
  2. Het vereiste aantal lagen.
  3. Kleurenpalet voor tinting.
  4. De technologie van het toepassen van de compositie.

We beargumenteren dat antisepticum beter is voor het bleken van hout en beoordelingen van specialisten en gebruikers.

De doelmatigheid van het gebruik van chloor met chloor bij de eliminatie van schimmelblauwe sporen houdt vele jaren niet op. Velen beweren dat ze alleen een cosmetisch effect hebben, dat wil zeggen dat ze de groei van schimmels nog lang niet volledig kunnen stoppen. Tot op zekere hoogte kunnen we hiermee instemmen, maar overal hebben we een geïntegreerde aanpak nodig.

Natuurlijk is het mogelijk om de oorspronkelijke kleur van hout terug te geven met een eenvoudige slijper, maar met grote hoeveelheden schade kost dit veel tijd. Het is een feit dat de behandeling met een bleekmiddel niet moet worden gestopt, effectieve ventilatie (als het naar de kamer komt) en hoogwaardige impregnering moet worden georganiseerd. Volgens deskundigen van de goede kant toonden de blekende composities van de volgende merken zich:

  • Senezh Neo.
  • Senezh Effo.
  • Neomid 500.
  • Tikkurila Homeenpoisto.
  • Woodmaster Frost.

Valery P. uit St. Petersburg vertelde nuttige informatie over Neomid 500:

"Het is een vrij effectieve samenstelling, maar het hangt allemaal af van de mate van schimmelinfectie. Het is wenselijk om te werken bij een temperatuur van + 20 ° C. Bestudeer de productiedatum zorgvuldig, het mengsel kan worden verdund, tot maximaal zes maanden na productie. In geval van ernstige schade is het niet nodig om te verdunnen - gebruik een geconcentreerde oplossing. Als het resultaat u niet tevreden stelt - herhaal de procedure. "

Kies op deskundige wijze welk antisepticum het best op het hout wordt toegepast. Dit zijn de beoordelingen van praktiserende bouwers. Heel interessant zijn de vergelijkende argumenten over een bepaald product:

"Ik vond de Bleach Neomid 500 leuk omdat er geen vlekken achterblijven. Het verwerkte oppervlak verschilt praktisch niet van het ruwe. Het medicijn is echter zwak bij het verwijderen van het blauwe hout. Senezh Effo laat geen zoute vlekken achter, maar u moet het mengsel zorgvuldig aanbrengen, omdat de gebleekte gebieden overduidelijk kunnen worden onderscheiden door hun witheid. "

Voor baden en sauna's

Speciale temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden in dergelijke ruimtes vereisen behandeling met speciale hittebestendige preparaten. Vrijwel elke fabrikant van antiseptische formuleringen presenteert een reeks van dergelijke impregnaties:

  • Sinezh Sauna.
  • Belinka Interier Sauna.
  • Neomid 200.
  • Tikkurila Supi Saunasuoja.
  • Teknos Sauna Suoja.

Fire-bioprotectieve oplossingen vertalen niet alleen hout in een klasse van niet-brandbare materialen, maar beschermen het ook tegen het optreden van schimmel. De volgende medicijnen hebben zichzelf bewezen:

  • Senezh Ognebio.
  • Neomid 450.
  • Producten van CJSC Antiseptic.

Getest door de tijd

Zoals de praktijk laat zien, is het nog te vroeg om de beproefde tools te vergeten die zijn gemaakt volgens de GOST-normen. Niet alleen zijn mengsels ecologisch veilig, ze zijn tegelijkertijd ook goedkoop en effectief:

  • KMBB is een complex antiseptisch concentraat voor zware omstandigheden van houtexploitatie. De oplossing is tegengesteld aan bacteriën, schimmels en insecten, maar verft hout in groene kleur, omdat het kopersulfaat bevat. De coating hindert verdere verwerking met verf of vernissen niet.
  • BB - bio-vlamvertragersamenstelling bedoeld voor het verwerken van hout in een natte staat. Het is misschien niet het beste antisepticum om hout te beschermen en voor gebruik buitenshuis, maar het medicijn kan de levensduur van houten structuren tot 50 jaar verlengen.

  • XM-11 - niet-uitwasbare antiseptische oplossing werkt tegen matige rotschimmels, het is minder effectief tegen huisschimmels. Het gaat goed samen met de functie van beschermende structuren die onderhevig zijn aan druppelvocht, neerslag. Als u een mengsel van hout dat in direct contact staat met de grond of met water, laat weken, is hun levensduur gegarandeerd van 30 tot 50 jaar.
  • KMF - reinigende samenstelling voor genezing en bescherming van de boom tegen houtachtige schimmels, algen, insecten, in omstandigheden van slechte ventilatie, voorkomt de verdere ontwikkeling ervan. Het wordt aanbevolen voor het verwerken van structuren in kelders, evenals houten blokhutten en kozijnen.
  • ХХЦ is een voorbereiding voor constructies die worden gebruikt in omstandigheden van gemiddeld uitlogen en periodiek invriezen. Schildert hout in zandkleur. Aanbevolen voor de behandeling van daksystemen, gevels, blokhutten en omhullingsframes.
  • Waarop moet u letten bij het kopen?

    Deskundigen adviseren om zich primair te richten op de optimale combinatie van kosten en kwaliteit. Dan zou het niet overbodig zijn om het drugsgebruik per vierkante meter oppervlak in te schatten. Het heeft geen zin om verfproducten in de winkel te kopen - de houdbaarheid is beperkt en de verkoper zal niet inruilen of terugkeren.

    We besteden speciale aandacht aan het label, waar de voorwaarden en bepalingen voor de toepassing worden aangegeven. Dit is belangrijk omdat verschillende houtsoorten hun eigen vermogen hebben om vloeistof te absorberen. De meeste impregnaties worden alleen toegepast in omstandigheden met positieve omgevingstemperaturen.